Logo
Besmet textiel reinigen? Bel +31 341 421 582

Besmet textiel reinigen?

Bel +31 341 421 582

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt je enkele vragen die regelmatig worden gesteld over de ProtectBag. Staat jouw vraag er niet bij? Aarzel dan niet om contact op te nemen, We vertellen je graag meer!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de afmetingen van de  binnen- en  de buitenzak?
De grootte van de buitenzak is 70 bij 110 centimeter. De binnenzak bestaat uit 2 delen. Een oplosbare zak van 91 bij 100 en een gele zak met oplosbaar stiksel van 93 bij 100 centimeter.

Zijn er ook andere maten verkrijgbaar?
Bij een grote afname zijn er inderdaad mogelijkheden om de ProtectBag ook in afwijkende maten te leveren.

Hoeveel pakken passen er in een ProtectBag?
In elke ProtectBag is genoeg ruimte voor 1 pantalon en 1 jack of 1 overall.

Bij welke temperatuur smelt de binnenzak?
De binnenzak van de ProtectBag plaats je compleet met inhoud in de wasmachine. Wanneer je gebruik maakt van het geadviseerde reinigingsprogramma zal het stiksel bij een temperatuur van 40 graden Celsius losraken waardoor de oplosbare zak in contact komt met het water. Deze zal vervolgens volledig oplossen bij een temperatuur van 60 graden Celsius. 

Wat is het geadviseerde reinigingsprogramma?
De ProtectBag lost het beste op wanneer er gestart wordt met een korte spoeling op 40 graden. Daarbij lost de zak deels op en wordt de kleding gereinigd. Direct aansluitend dient er een desinfectieprogramma op 60 graden te worden gedraaid. Daarbij zal de zak volledig oplossen. (de gele binnenzak is gemaakt van plastic en zal niet oplossen) Het beste resultaat bereik je wanneer de reinigingsmachine op maximaal 75% van de capaciteit wordt beladen.

Kan de Protect Bag ook in een gewone wasmachine?
Voor het reinigen en desinfecteren van besmet textiel zijn speciale wasprogramma's en detergenten nodig. Heb je vragen over het reinigen van besmet textiel, aarzel dan niet om contact op te nemen. De ProtectBag is namelijk ontwikkeld door Topcleaning, textielreinigers met een ruime ervaring in het specialistisch reinigen en desinfecteren van besmet textiel.

Blijft er een residu achter in de wasmachine?
Nee, er blijft na het wassen met het geadviseerde reinigingsprogramma op 60 graden Celsius niets van de oplosbare zak achter in de wasmachine. Ook het lint waarmee je de binnenzak afsluit lost volledig op. De gele binnenzak zal wel achterblijven.

Is er goedkeuring van wasmachinefabrikanten voor het gebruik van de ProtectBag?
Er is bij het ontwikkelen van de Protect ag geen overleg geweest met fabrikanten van wasmachines. De ProtectBag is namelijk een product dat in water biologisch afbreekbaar is en heeft geen invloed op de wasmachine zelf.

Kan de ProtectBag schade toebrengen aan een wasmachine?
Nee, het gaat om een biologisch in water afbreekbaar product dat volledig oplost en op geen enkele manier schade kan toebrengen aan een wasmachine.

Smelt de binnenzak ook als ik er een heet en nat pak in doe?
De ProtectBag is ontworpen om in een wasmachine bij een temperatuur van 60 graden Celsius in water op te lossen. Wanneer je dus een heet en nat pak in de binnenzak plaatst kan deze gaan smelten. Een nat en afgekoeld pak is geen enkel probleem.

Ik heb vergelijkbare zakken gebruikt en deze smolten te snel, kent de ProtectBag dit probleem ook?
Nee, de ProtectBag is een volledig nieuw product waarbij dit probleem niet voorkomt.

Wat is de houdbaarheid van de ProtectBags?
Wanneer u de ProtectBags in een droge omgeving bewaart zijn deze tot 36 maanden goed bruikbaar.

Kan de binnenzak ook bedrukt worden met een tekst als besmet textiel met voorrang behandelen¬Ě ?
Vanwege speciale samenstelling is het niet mogelijk om de binnenzak te bedrukken. Wel is de tekst op de buitenzak duidelijk aanwezig.

Heeft u vragen?

Wil je meer weten over onze Protectbag en wil je een sample (2 stuks) ontvangen? Vul dan je gegevens in, we sturen je zo snel mogelijk de samples op. 

Gratis Protectbag
Een complete oplossing
  • makkelijk in gebruik
  • uitgebreid getest
  • 100% veilig
  • veelzijdig toepasbaar